top of page

FEM analyse

FLEXIBELE TOTAALSERVICE BIJ HET TRAJECT

VRIJBLIJVEND VERKENNEND GESPREK

PRODUCTDESIGN & ENGINEERING

Wilt u de sterkte-eigenschappen van ingewikkelde constructies berekenen met behulp van een FEM-analyse, maar kunt u dit niet zelf? Dan kunt u ervoor kiezen een professional in te schakelen. IDnA is een ontwerpbureau voor industrieel design en productontwikkeling. Wij helpen u bij het bedenken van oplossingen voor uw ideeën, bijvoorbeeld bij het verbeteren van bestaande producten en bij productinnovatie. Tijdens het gehele proces, van de schets tot aan het in de markt brengen van een product, staat IDnA u bij. 

Aanbevelingen en aanpassingen aan het product aan de hand van een FEM-analyse

Heeft u eenmaal een product ontwikkeld, dan kan IDnA dat product aan risicobeheersing en kritische evaluatie onderwerpen. We kijken dan bijvoorbeeld naar de technische aspecten van het product, maar geven bijvoorbeeld ook een eerste prijsinschatting. Met behulp van sterkteberekeningen, zoals de FEM-analyse (Finite Element Method) ofwel FEA (Finite Element Analysis) kunnen wij snel aanbevelingen doen en voorstellen doen over aanpassingen van het product. Deze structurele berekeningen met de FEM-analyse doen wij aan de hand van onze eigen IDnA software:

  • Met een een 3D-model van het product kan snel worden achterhaald wat de verwachte belasting is en waar aangrijppunten liggen.

  • Aan de hand van onze analyse kunnen wij conclusies trekken over het tot dan ontwikkelde model. Zo komen wij er achter waar zwakke schakels zitten, welke onderdelen wellicht slijtagegevoelig zijn en of er productietechnisch iets kan mislopen.

  • Er wordt een rapport opgesteld met de 3D-tekening en alle cijfers. Daarbij voorzien wij u van de nodige toelichting en deskundig advies. Aan de hand van dit rapport kunt u uw product verbeteren.


 

7-stappenplan

Bent u geïnteresseerd in een FEM-analyse uitgevoerd door IDnA? Dan kunnen wij u daarbij helpen. Maar ook in de andere fases van het ontwikkelen van uw product, kunnen wij u bijstaan. Zo hebben wij een 7-stappenplan opgesteld. U kunt kiezen waar u instapt en welke begeleiding u nodig heeft bij uw specifieke project. Spreekt dat u aan? Neem dan gemakkelijk contact op met IDnA door te bellen naar +32 (0)3 289 34 16.

Maak meteen een afspraak

Bedankt!

We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Office en studio
Boomsesteenweg 12 unit 11
B – 2630 Aartselaar

Administratieve zetel
Karel Weylerstraat 3
B – 2020 Antwerpen

BE 0866.183.967

       +32 (0)3 289 34 16  

        idna@idna.be

 

bottom of page