top of page

Wat is een prototype?

Een prototype is een kant-en-klaar volledig of semi-functionerend eindproduct, dat na het ontwerpen volledig wordt uitgewerkt in definitieve en/of alternatieve technologieën en materialen. Een dergelijk model of de onderdelen ervan, vervaardigen we op maat of in een kleine reeks door onder andere 3D-printing, gietvormen in siliconen of modellen in staal. We beschikken over de vereiste infrastructuur om aanpassingen te doen in onze workshop. We assembleren ook prototype-series in ons eigen atelier.

Het prototype laten ontwerpen

In deze designfase krijgt het product zijn definitieve uiterlijke vorm door het prototype uitvoerig te ontwerpen. Eerst maken we fotorealistische renderings vanuit 3D-beelden in onze CAD-software. Nadien maken we deze ook tastbaar met een 3D-print. Zo krijg je een perfect beeld van de vormgeving van je product. Uiteraard schaven we het design zodanig bij totdat het volledig aan onze en jouw verwachtingen voldoet. Uittekenen in 3D CAD en uitprinten in 3D modellen bieden we ook als afzonderlijke dienstverlening aan.

Waarom IDnA?

In ons atelier staan verschillende machines voor het ondersteunen van prototyping, van schuurmachines tot draaibanken. Hierdoor kunnen we zeer flexibel te werk gaan, van onze werkstations met de 3D software voor het ontwerpen van het prototype, recht naar het atelier.

prototyping2.jpg

Ondersteuning bij meerdere testen

Een prototype kan gebruikt worden om keuringstesten uit te voeren. Hierdoor kunnen we je al voorbereiden op de productie. In sommige gevallen is een productie-exemplaar nodig om bepaalde testen uit te voeren.

Dit zijn de mogelijke testen waarmee we je kunnen helpen:

  • EMC testen

  • Elektrische/mechanische CE testen

  • Klimaattesten

  • IP testen

  • Inbraaktesten

  • Impacttesten

Het resultaat?

 

De laatste stap vooraleer een nieuw product in productie gaat, omvat het maken van een prototype. Je krijgt een tastbaar tussenresultaat van het ontwikkelingsproces in handen. Op basis van het prototype zijn er nog minimale bijsturingen mogelijk bij het ontwerpen om alles te perfectioneren. Ook wanneer je het eerdere ontwikkelingsproces niet aan ons toevertrouwde, kan je op ons rekenen voor het laten ontwerpen en maken van een prototype. Neem daarom telefonisch contact met ons op via +32 (0)3 289 34 16. om beroep te doen op onze veelzijdige dienstverlening.

prototyping3.jpg
bottom of page