top of page
Sterkteberekeningen.jpg

Sterkteberekeningen

De zwakke schakel vinden, daar zijn wij sterk in

Structurele berekeningen met Eindige Elementen Analyse (FEA)

Misschien beschikt u over een eigen ontwikkelingsafdeling. Maar het uitvoeren van sterkteberekeningen is vaak complex en vraagt veel tijd. We ondersteunen uw ingenieurs graag met onze jarenlange expertise in dit domein. Bovendien krijgt u meteen aanbevelingen over eventuele nuttige aanpassingen.

Hoe gaan we te werk?

Wat we nodig hebben is een 3D-model en een duidelijke briefing. Wat is de verwachte belasting? Waar liggen de aangrijppunten? Met welke materialen wordt er gewerkt? Onze simulatiesoftware gaat met die gegevens aan de slag. Is er geen 3D-model voorhanden? Geen probleem, ook dat nemen we voor onze rekening.

 

Waarom iDNA?

Door onze jarenlange ervaring met de meest uiteenlopende projecten hebben we grondige kennis opgebouwd van Finite Elements Analysis. Het is een vast onderdeel van onze werkmethode. We kunnen er dus ook stevig onderbouwd advies aan koppelen.

Sterkte-analyse

iDNA: software + expertise?

Hoe gesofistikeerd onze software ook is, de output hangt altijd af van de input. En dat is mensenwerk. Net zoals de interpretatie achteraf. Is een bepaald onderdeel te zwak? Of juist te sterk? Is het probleem structureel? Of is het een detail? De juiste conclusies trekken, daar ligt onze kracht.

Het resultaat?

U krijgt niet alleen een compleet rapport met 3D-tekening en gedetailleerde cijfers, maar ook de nodige toelichting. En uiteraard ons deskundig advies. Dat laat u toe eventueel uw product te verbeteren of zelfs goedkoper te produceren.

bottom of page