top of page

Shop-in-Box

Broodnodig

Shop-in-Box – Broodnodig

De opdrachtgever

Bakkerij Van Eeckhout is al een paar generaties bekend in het Mechelse. Marc Van Eeckhout en zijn vrouw Lutgard besloten om traditie te combineren met een innoverende idee: hun artisanaal brood aanbieden via automatenshops onder de naam Broodnodig.

De briefing

Oorspronkelijk was het de bedoeling een broodautomaat te ontwikkelen. Maar al snel werd de opdracht uitgebreid tot het bedenken van een totaalconcept voor een geautomatiseerde winkel. Die moest makkelijk te bevoorraden zijn en 7 dagen op 7 functioneren. In alle veiligheid.

21-9519176_orig.jpg

Waarom iDNA?

Uit de dialoog en het meedenken met het ondernemend echtpaar groeide een nieuw concept. Daarbij bewezen we dat we evengoed oog hebben voor de commerciële eisen, zoals presentatie en signalisatie, als voor de achterliggende technische vereisten en de praktische uitvoering.

Screenshot3.jpg

Hoe gingen we tewerk?

Alle parameters werden opgelijst en verwerkt in een flexibel concept: Shop-in-Box. Voor de automaten werd een geïsoleerde ruimte ontworpen met een geluids-, geur- en temperatuurbarrière. Elementen zoals lichtreclame en binnenverlichting zorgen voor een aantrekkelijke façade. Het winkelconcept moest moduleerbaar zijn van 4 tot 7 automaten, naargelang de locatie. En voor elke shop werden aangepaste plannen en instructies uitgewerkt voor de aannemers. We zorgden ook voor de opvolging van de verschillende werven tot aan de oplevering.

Het resultaat?

De combinatie van artisanale traditie en toptechnologie bleek een succesrecept. Ondertussen beheert Bakkerij Van Eeckhout een keten van 12 Broodnodig-shops, van Willebroek tot Vilvoorde.

screenshot2.jpg
bottom of page