top of page

Schoolstoel

Vanerum

Schoolstoel – Vanerum

The contractor

Vanerum is een bekende Belgische fabrikant van schoolmeubilair. Hun leidraad is de i3-filosofie: integratie, interactiviteit en inspiratie.

The briefing

De klassieke schoolstoel met houten zitje en rug vroeg om een redesign. Uitgangspunt was een betere ergonomie en een prettige, gezonde zithouding om de productiviteit te bevorderen. Het ontwerp moest geschikt zijn voor massaproductie, in verschillende maten.

21-9519176_orig.jpg

Why iDNA?

Een ogenschijnlijk eenvoudige opdracht, maar met heel specifieke ergonomische en productietechnische vereisten: een mooie uitdaging. Dat we hiermee het dagelijks leven van heel wat scholieren konden verbeteren, was een extra motivatie.

Screenshot3.jpg

How did we proceed?

Er werden verschillende ontwerpen en materialen overwogen. Na enkele testen bleek blow-molded polyethyleen de ideale vervanger voor de houten onderdelen. We vereenvoudigden het productieproces door zitvlak en rug met maar 2 schroeven aan het stalen frame te bevestigen. Een kleurcode geeft aan welke schroeven bij welk formaat stoel horen.

The result?

De goedkopere productiemethode betekent ook dat scholen zich meer kunnen permitteren met hetzelfde budget. Verouderde, rigide stoelen worden dus sneller vervangen door meer ergonomische modellen. Tot groot genoegen van vele scholieren. En de mensen van Vanerum.

screenshot2.jpg
bottom of page