top of page

Reiskoffer prototypes

Samsonite

Reiskoffer prototypes – Samsonite

De opdrachtgever

Het Amerikaanse Samsonite is wereldwijd marktleider in de reisgoedsector. In het Belgische Oudenaarde ligt het Europese hoofdkwartier, met een eigen productie- en designafdeling. Het merk staat bekend voor zijn innovatieve toepassing van nieuwe materialen en technieken.

De briefing

Samsonite vroeg ons om een aantal schetsen uit de losse hand van hun designteam om te zetten naar prototypes op ware grootte. Die moesten onder andere dienen voor een interne evaluatie met hun salesteam.

21-9519176_orig.jpg

Waarom iDNA?

Losse tekeningen vertalen naar tastbare resultaten maakt deel uit van onze eigen werkmethode. We konden dus vlot de ontwerpschetsen interpreteren en uitwerken. Gebaseerd op onze ervaring verifieerden we ook de toepasbaarheid van idee en concept. Dat maakte deze opdracht voor beide partijen interessant.

Screenshot3.jpg

Hoe gingen we tewerk?

Naast de tekeningen gebruikten we de bestaande suitcases als referentie voor de afmetingen en volumes. Dat diende als basis voor een 3D CAD-model dat werd uitgebouwd tot een realistisch werkend systeem. Hiermee konden we verder aan de slag om vormgeving en styling op punt te zetten in overleg met de klant.

Het resultaat?

De finale versie werd op ware grootte geproduceerd met een 3D-printer. Het werd tot in de details afgewerkt en gelakt. Zo kon een levensecht prototype aan het salesteam worden voorgesteld. Dit prototype werd bij Samsonite gebruikt als input voor verdere engineering.

screenshot2.jpg
bottom of page