top of page

Modulair ladesysteem

Placemaker (KitchenLove)

Modulair ladesysteem – Placemaker (KitchenLove)

De opdrachtgever

Wie kijkt met de ogen van een ontwerper, ziet overal opportuniteiten. Of miskende problemen die vragen om opgelost te worden, zoals in het geval van KitchenLove. Een ontmoeting met zaakvoerder en keukendesigner Ivo De Groot leidde tot een gesprek over de kleine knelpunten in hedendaagse keukens.

De briefing

KitchenLove verdeelt topmerken uit het hogere keukensegment. Toch bleek er een weerkerende frustratie op te duiken: de starre lade-indeling. Een vergelijkende studie tijdens een studiebezoek aan de internationale keukenbeurs in Keulen, bevestigde dat de bestaande systemen nagenoeg allemaal dezelfde conventies volgden. iDNA besloot de uitdaging aan te gaan.

21-9519176_orig.jpg

Waarom iDNA?

De samenwerking met Ivo De Groot bood mooie kansen. iDNA kon het ontwerpen, uitwerken en produceren voor zijn rekening nemen. KitchenLove wilde instaan voor het commercialiseren. We vulden elkaar mooi aan.

Screenshot3.jpg

Hoe gingen we tewerk?

De complementariteit bleek ook uit de voorafgaande discussies met Ivo De Groot. De blauwdruk ontstond al bij de terugreis van de Keulse beurs. De praktische uitwerking gebeurde in de daaropvolgende weken, en al gauw kon het materiaal besteld worden voor een eerste pilootreeks. Placemaker was geboren.

Het resultaat?

Placemaker is een handig systeem met aluminium L-profielen en magnetische tussenverdelingen. Het hoogwaardige materiaal en de kwalitatieve afwerking misstaan in geen enkele hoogwaardige keuken. De basiselementen van het modulair systeem worden op maat aangepast door iDNA en exclusief verdeeld door KitchenLove.

screenshot2.jpg
bottom of page