top of page

Lazy Susan dienblad

Bataille Ibens - WOW

Lazy Susan – Bataille Ibens

De opdrachtgever

WOW (When Objects Work) is een bedrijf dat zich toelegt op het produceren en verdelen van exclusieve interieurobjecten die worden ontworpen door gerenoveerde designers en architecten. Hier ging het om een ontwerp van het bekende Belgische architectenduo Bataille & Ibens.

De briefing

Bataille & Ibens vroegen ons om het ontwerp van Lazy Suzan, een dienblad met draaiende plateau, technisch op punt te stellen. Daarbij moest de eenvoud van de vorm en de puurheid van het materiaal bewaard blijven. De basis was een schets.

21-9519176_orig.jpg

Waarom iDNA?

We werkten al eerder met Bataille & Ivens samen voor kleinere opdrachten en technisch advies. Het feit dat iDNA daarnaast ook kleine reeksen kan assembleren en leveren was een bijkomend voordeel.

Screenshot3.jpg

Hoe gingen we tewerk?

De schets omzetten naar een functionerend, productieklaar object vergde heel wat studiewerk. Ook voor de keuze van de materiaal en de juiste dikte en afwerking doorliepen we meerdere stadia. Wee kozen uiteindelijk voor geparelstraalde inox. De productie vroeg om een nauwe opvolging om de minste fout uit te sluiten.

Het resultaat?

Lazy Suzan werd een zeer gewild object bij designliefhebbers door zijn strakke vorm en perfectionistische uitvoering. Mee door de beperkte oplage werd het ondertussen een iconisch collector’s item.

screenshot2.jpg
bottom of page