top of page

Hondentoilet

Poo-Pee-Do

Hondentoilet – Poo-Pee-Do

De opdrachtgever

De klant is vertrokken vanuit een probleem die hij zelf had toen hij besloot een hondje te kopen: Waar zou ons hondje zijn plasje doen, als hij niet naar buiten zou kunnen? Er bestonden wel hondentoiletten, maar die hadden duidelijke nadelen: ofwel kon je ze niet binnen zetten, ofwel moest je ze dagelijks schoonmaken om geen geurhinder te krijgen. Hij besloot zelf enkele prototypes te maken tot hij een eerste reeks ambachtelijk afgewerkte producten bekwam. Deze verkocht wel, maar bleek niet rendabel genoeg wegens de grote kosten voor ambachtelijk werk.

De briefing

De klant kwam naar ons met een duidelijke vraag: Optimaliseer het huidig ontwerp, rekening houdend met de geurhinder en frequentie van schoonmaken. Daarbij moet de productiemethode rendabel zijn voor een relatief lage oplage.

21-9519176_orig.jpg

Waarom iDNA?

Door onze expertise in materialen en productiemethoden vond de klant een zeer goede match met iDNA voor het ontwikkelen van zijn product.

Screenshot3.jpg

Hoe gingen we tewerk?

Het prototype hebben we onderlegd aan een product-scan. We hebben het bekeken langs verschillende invalshoeken: Hoe verloopt de interactie met de hond? Wat is de optimale plaatsing van de componenten? Waar zijn besparingen mogelijk? Welke productiemethoden passen we hier best toe? De opvangton die voordien achteraan het product zat, hebben we verplaatst naar de voorkant. Zo kan het product tegen een muur gezet worden. Alleen de meest essentiële onderdelen worden gebruikt. Het hoofdvolume is niet meer gemaakt uit hout, maar in kunststof met rotomoulding. Dit is de ideale productiemethode voor relatief grote producten, met een kleine oplage.

Het resultaat?

Het hondentoilet is een hit. Door de optimalisatie van componenten, materialen en productiemethoden is het product nu mooier dan ooit, en rendabeler dan ooit. Het product is makkelijk te assembleren en schoon te maken. Door een opvangreservoir met geurslot te gebruiken, heeft de klant geen last meer van geurhinder. Doordat de vorm en het concept zo uniek is, heeft de klant hiervoor een octrooi aangevraagd.

screenshot2.jpg
bottom of page