Slide42-Trudiplas-verfbakjes.jpg

Speed Touch modem

Alcatel Thomson

Speed Touch modem – Alcatel Thomson

The contractor

De Franse groep Alcatel verkocht in 2001 haar afdeling voor snelle internetmodems aan Thomson Multimedia. iDNA werkte toen aan de vormgeving van een nieuwe modem, de “ADSL speedtouch 330”.

The briefing

De conventie was toen dat modems vooral functioneel moesten zijn. Alcatel wilde bewust ingaan tegen de trend van de platte dozen. Onze opdracht was om een vorm te ontwikkelen die de nieuwsgierigheid prikkelde, zonder er een gadget van te maken.

Why iDNA?

We hadden voor Alcatel al eerder toestellen ontwikkeld. Met het nodige succes. ‘Never change a winning team’, was de gedachte van Alcatel.

How did we proceed?

Omdat de functionaliteit weinig beperkingen meebracht, konden we vrij omspringen met de vormgeving. Het moest een stijlvol object worden dat niet misstond in zowel een zakelijk als een privé-interieur. Na een wijde verkenning vonden we inspiratie in de gestroomlijnde vormen van de onderwaterwereld. Ook de kleuren mochten afwijken van het klassieke grijze bakje. Eenmaal het concept productieklaar was, werd ons ook gevraagd de toolingmakers op te volgen.

The result?

Het vernieuwende concept sloeg aan. Ook de prestaties stelden niet teleur, zodat vorm en inhoud tot een doorslaand commercieel succes leidden.

© iDNA 2020  | Boomsesteenweg 12 unit 11 | B 2630 Aartselaaridna@idna.be Privacy Policy