top of page
Vormgeving

Vormgeving

Als het ook mooi mag zijn

Een functioneel en mooi product verkoop zichzelf

Volgens onze ontwerpvisie gaan vorm en functie steeds hand in hand. Meer nog, een product moet niet alleen mooi ogen, het moet technisch ook tot in de kleinste details kloppen. Dat is meteen de reden waarom we in de vormgevingsfase voortdurend terugkoppelen naar het concept en ook reeds vooruitkijken naar de engineeringfase.

Vormconcepten.jpg

Design omvat naast styling ook het gebruikscomfort en de gebruiksbeleving

Design gaat bovendien over veel meer dan alleen het uitzicht en de technische aspecten. Het design wordt bepaald door onder andere de functionele en esthetische aspecten. Daarnaast zijn ook de ergonomie, het gebruikscomfort en beleving voor de eindgebruiker van groot belang. Hier spreken we onder andere over User Centered Design. De eindgebruiker staat centraal. Het is de missie van iDNA om mensen maximaal te laten genieten van de producten die ze gebruiken.

Visualisatie door 3D rendering

In deze designfase krijgt het product zijn definitieve uiterlijke vorm. Eerst maken we fotorealistische renderings vanuit 3D-beelden in onze CAD-software. Nadien maken we deze ook tastbaar met een 3D-print. Zo krijg je een perfect beeld van de vormgeving van je product. Uiteraard schaven we het design zodanig bij totdat het volledig aan onze en jouw verwachtingen voldoet. Uittekenen in 3D CAD en uitprinten in 3D modellen bieden we ook als afzonderlijke dienstverlening aan.

Vormgeving-Armrest.jpg
bottom of page