top of page

Verfbakjes

Trudiplas

Verfbakjes – Trudiplas

De opdrachtgever

Trudiplas is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen en produceren van producten voor de bouw-, tuinbouw- en DIY-sector. Naast gras- en grinddallen verkopen ze ook verfaccessoires.

De briefing

Trudiplas voeg ons een set van verfbakjes te ontwerpen, waarbij er verschillende dunne wegwerp verfbakjes in een basismodel zitten. Zo kan bij elk gebruik een nieuw verfbakje worden gebruikt, zonder kleurmenging met vorige verven. Daarbij wordt er een deksel voorzien, zodat de verf in het verfbakje vers blijft.

21-9519176_orig.jpg

Waarom iDNA?

We hebben de huidige reeks verfbakjes mogen ontwerpen voor Trudiplas. Wegens hun succes mogen wij verder hun assortiment uitbreiden met dit project.

Screenshot3.jpg

Hoe gingen we tewerk?

De basisvolumes werden in 3D bepaald. Met 3D testopstellingen kunnen we het volume en de stapelbaarheid van het verfbakje en de binnenste verfbakjes verifiëren en optimaliseren. Om het geheel af te dekken hebben we een deksel ontwikkeld, waarbij de verfrol nog op de zijkant van het verfbakje kan rusten. Het deksel heeft een rubber overmold met een stervorm op de plek waar de hendel van de verfrol uit komt. Het oppervlak wordt dan zo goed mogelijk afgedekt, en de verf met borstel blijven langer gebruiksklaar.

Het resultaat?

Doordat alles goed stapelbaar is zijn de transportkosten beperkt. Het resultaat is een stevig verfbakje die meerdere gebruiken ondersteunt en een gemakkelijk af te dichten is. Het verfbakje met wegwerp bakjes binnenin en deksel worden verkocht in sets.

screenshot2.jpg
bottom of page