top of page

Speed Touch modem

Alcatel Thomson

Speed Touch modem – Alcatel Thomson

De opdrachtgever

De Franse groep Alcatel verkocht in 2001 haar afdeling voor snelle internetmodems aan Thomson Multimedia. iDNA werkte toen aan de vormgeving van een nieuwe modem, de “ADSL speedtouch 330”.

De briefing

De conventie was toen dat modems vooral functioneel moesten zijn. Alcatel wilde bewust ingaan tegen de trend van de platte dozen. Onze opdracht was om een vorm te ontwikkelen die de nieuwsgierigheid prikkelde, zonder er een gadget van te maken.

21-9519176_orig.jpg

Waarom iDNA?

We hadden voor Alcatel al eerder toestellen ontwikkeld. Met het nodige succes. ‘Never change a winning team’, was de gedachte van Alcatel.

Screenshot3.jpg

Hoe gingen we tewerk?

Omdat de functionaliteit weinig beperkingen meebracht, konden we vrij omspringen met de vormgeving. Het moest een stijlvol object worden dat niet misstond in zowel een zakelijk als een privé-interieur. Na een wijde verkenning vonden we inspiratie in de gestroomlijnde vormen van de onderwaterwereld. Ook de kleuren mochten afwijken van het klassieke grijze bakje. Eenmaal het concept productieklaar was, werd ons ook gevraagd de toolingmakers op te volgen.

Het resultaat?

Het vernieuwende concept sloeg aan. Ook de prestaties stelden niet teleur, zodat vorm en inhoud tot een doorslaand commercieel succes leidden.

screenshot2.jpg
bottom of page