top of page

Signalisatie

Cosign

Signalisatie – Cosign

De opdrachtgever

Het Belgische Cosign is een van ’s werelds grootste fabrikanten van architecturale signalisatiesystemen, ontworpen voor een breed scala van toepassingen en markten. We werden aangezocht voor het ontwikkelen van een vernieuwend gamma.

De briefing

De opdracht was het uitdenken en vormgeven van een minimalistisch signalisatiesysteem dat zich perfect laat integreren in strakke, hedendaagse architectuur. Het pictogram of de belettering, afgedekt door een plexi plaatje, moest makkelijk te vervangen en te vergrendelen zijn. Voor Cosign betekende dit gamma het eerste off-the-shelfproduct. Voor deze opdracht werden we in competitie gezet met twee andere designbureaus.

21-9519176_orig.jpg

Waarom iDNA?

We gingen tot het uiterste in het reduceren van volumes en componenten. Elk ontwerp werd ook tot in de kleinste technische details uitgewerkt. Door deze overtuigende demonstratie van onze knowhow en onze aanpak, werd de opdracht aan ons toegewezen. We mochten een complete productlijn uitwerken: I-Sign Flex, I-Sign Fix, I-Sign Display en I-Sign Slim.

Screenshot3.jpg

Hoe gingen we tewerk?

Na de competitie werkten we nauw samen met de mensen van sales en aankoop. De hele productfamilie werd op elkaar afgestemd. Cosign stond zelf in voor de productie van de prototypes, een combinatie van geëxtrudeerd aluminium en kunststof spuitgietonderdelen. iDNA nam de volledige voorafgaande studie voor zijn rekening. Voor het marketingmateriaal leverden we fraaie 3D-renderingen als illustratie.

Het resultaat?

Iedereen die via Brussels Airport in Zaventem vliegt, kan het stijlvolle eindresultaat in situ bewonderen. Ook in vele openbare en zakelijke gebouwen waar vormgeving primeert, vindt de serie gretig aantrek.

screenshot2.jpg
bottom of page