top of page

Opvangton voor regen

Rainblock

Regenton – Rainblock

De opdrachtgever

Regentonnen zijn vaak lelijke en volumineuze objecten die je liever niet in het zicht hebt. Het bedrijf Water2keep heeft hier het antwoord op gevonden. Zij bieden regentonnen aan die esthetisch en functioneel uitgewerkt zijn en naast het behouden van water, ook kunnen dienen als scheidingswanden.

De briefing

In het marktsegment waarin Water2keep zich bevindt worden naast de niet-esthetische regentonnen ook complexe systemen aangeboden wat veel extra werk vergt voor de gebruiker. Hun vraag naar ons toe: ontwerp een esthetische en modulaire regenton, met een eenvoudig verbindingssysteem.

21-9519176_orig.jpg

Waarom iDNA?

We hebben voordien al enkele producten ontworpen die met rotomoulding gemaakt zijn. Dit is de ideale productiemethode voor volumineuze producten zoals regentonnen.

Screenshot3.jpg

Hoe gingen we tewerk?

Een productscan van de bestaande markt is nodig om een lijst verbeterpunten op te stellen. In zo een scan kijken we naar het product via verschillende invalshoeken: productietechnisch, mogelijke prijsreductie, assemblagestappen, gebruiksvriendelijkheid en ergonomie. We evalueren en stellen de verbeterpunten op. Nadien maken we een basisvorm in 3D om de verschillende functies van het product te testen. Als dit basismodel goed scoort op alle vlakken, gaan we verder met de styling en de technische uitwerking ervan.

Het resultaat?

We hebben gekozen voor een vierkante basisvorm, om het product modulair te houden. Door enkele quick-designs zijn we tot een elegante combinatie tussen functionaliteit en esthetiek gekomen, door een subtiele tegengestelde bollingen te leggen in de vorm. De gaten in de vorm zijn functionele verbindingen tussen voor en achterkant en dienen tevens om het product vast te schroeven tegen een muur of tegen houten palen. De doorkoppeling van het regenwater tussen deze tonnen gebeurt met behulp van een eenvoudige PVC buis met rubberen ringen. Het water kan worden afgetapt door middel van een opschroefbaar kraantje, of een tuinslang. De opstelling wordt rechtstreeks met de regenpijp verbonden.

screenshot2.jpg
bottom of page