top of page

Muntverdeler

Blitha

Muntverdeler – Blitha

De opdrachtgever

Blitha exploiteert en onderhoudt kiddierides en speelgoedautomaten in winkelcentra en supermarkten. In samenwerking met de Mauquoy Token Company overwogen ze ook verdeelautomaten voor herdenkingsmunten op te nemen in hun gamma.

De briefing

Mauquoy zou de munten leveren, maar specifieke verkoopautomaten bestonden nog niet. Onze eerste opdracht was de haalbaarheid daarvan te evalueren, zowel technisch als commercieel. Na een positieve conclusie volgde de vraag om ook zo’n automaat te ontwikkelen.

21-9519176_orig.jpg

Waarom iDNA?

We gingen verder dan meedenken en evalueren. Overtuigd van ons positief advies besloten we mee in het verhaal te stappen als partner. Als inbreng namen we het ontwerpen en produceren van de automaten voor onze rekening.

Screenshot3.jpg

Hoe gingen we tewerk?

De uitdaging was om apparaten te ontwerpen die tegelijk aantrekkelijk ogen, een hoge bedrijfszekerheid hebben en gemakkelijk te bedienen zijn. Na enkele bijsturingen kwamen we tot een ontwerp dat tegelijk sterk is en rendabel. Momenteel produceren we kant-en-klare verkoopautomaten in reeksen van 20 stuks.

Het resultaat?

De verkoopautomaten met herdenkingsmunten bleken een succesverhaal te zijn. Voor zowel Blitha als voor ons. Vandaag staan er al 500 opgesteld in Europa en Afrika.

screenshot2.jpg
bottom of page