top of page

Losbol

DOX

Losbol - DOX

De opdrachtgever

Al 5 generaties is Dox actief in het maken van interieurconcepten. Ze ontwerpen en maken meubels in eigen atelier. Hun zin voor vernieuwing geeft al sinds 1839 aanleiding tot het ontwerpen van eigen modellen: de Dox originals: meubelen die vorm en functie naadloos verzoenen. Daarbij willen ze uitbreiden met enkele design producten die naadloos in innovatieve interieurconcepten passen.

De briefing

Axel Enthoven werd gevraagd voor het vormgeeflijk design van hun nieuw product: een designer stekkerbol gemaakt voor co-working spaces of scholen. Wij kregen de vraag om dit design om te zetten in een technisch werkend en produceerbaar product.

21-9519176_orig.jpg

Waarom iDNA?

We hebben voor enkele projecten reeds samengewerkt met Yellow Window, waarbij we hun design technisch hebben uitgewerkt. Doordat we ook kleine reeksen assembleren in ons Atelier was de keuze voor Dox rap gemaakt.

Screenshot3.jpg

Hoe gingen we tewerk?

Eerst en vooral haalden we de juiste inbouw stekkers en USB poorten in huis, waarna we een testopstelling creëerden om te laten 3D printen. Hiermee testen we het inbouwen van deze toestellen en de resistentie van het ontwerp tegen de vrijkomende hitte. Er werd een analyse uitgevoerd naar normen en regulaties voor stekkerdozen. Met deze kennis hebben we het product ontworpen en enkele testproducten geassembleerd om te laten keuren. De effectieve producten worden nu in eigen atelier geassembleerd, verpakt en verscheept.

Het resultaat?

Het product is volledig “Made in Belgium”, dat zie je ook aan de kwaliteit. Het product wordt nu verkocht aan scholen en co-working spaces over heel het land.

screenshot2.jpg
bottom of page