top of page

Eetbakjes voor kippen

NSE

Eetbakjes voor kippen – NSE

De opdrachtgever

NSE is een internationaal industrieel bedrijf dat zich toelegt op de productie van technische componenten, halffabricaten en geassembleerde mechanische eindproducten. Zij vonden hun oorsprong in de verwerking van metaal, en hebben nadien hun diensten uitgebreid naar de verwerking van kunststof producten.

De briefing

NSE kreeg de vraag van hun klant om een familie van eetbakjes voor kippen te ontwikkelen, met een vormgeving dat past bij hun productgamma.

21-9519176_orig.jpg

Waarom iDNA?

We hebben voordien al de interface van pootjes ontwikkeld voor deze klant voor andere producten. Deze pootjes passen op al hun modellen.

Screenshot3.jpg

Hoe gingen we tewerk?

We willen niet alleen in vormgeving maar ook in functionaliteit een verbetering bieden aan de klant. We kochten bestaande modellen om te onderwerpen aan een product-scan. We besloten het oppervlak waar de kippen het zaad uit pikken onder te verdelen in segmenten. Zo heeft iedere kip zijn eigen eetplek heeft en dat maakt het eetgebeuren minder chaotisch. De binnenkant heeft een kegelvorm zodat het zaad langs alle kanten gelijk verdeeld wordt. De productfamilie werd slim bekeken: onderdelen worden gestandaardiseerd. Zodat men zo min mogelijk onderdelen heeft, en een minder grote kost in matrijzen.

Het resultaat?

De familie van eetbakjes voor kippen zijn een verlengde van hun productgamma. Deze worden nu van België tot China verkocht in speciaalzaken voor dieren.

screenshot2.jpg
bottom of page