top of page

Drinkemmer

NSE

Drinkemmer – NSE

De opdrachtgever

NSE is een internationaal industrieel bedrijf dat zich toelegt op de productie van technische componenten, halffabricaten en geassembleerde mechanische eindproducten. Zij vonden hun oorsprong in de verwerking van metaal, en hebben nadien hun diensten uitgebreid naar de verwerking van kunststof producten.

De briefing

NSE kreeg de vraag van hun klant om naast de stalen drinkemmer, ook een kunststof drinkemmer te laten ontwikkelen dat volgens hetzelfde principe werkt.

21-9519176_orig.jpg

Waarom iDNA?

Al enkele jaren werken we samen met NSE omdat we beide staan voor het afleveren van kwalitatieve producten, met een professionele en discrete aanpak.

Screenshot3.jpg

Hoe gingen we tewerk?

Het product leent zich ideaal voor het toepassen van living hinges, dat zijn scharnieren die mee met het product gespoten worden. We hebben hiervoor gekozen omdat het de prijs van het product relatief laag houdt, en tegelijkertijd het product zeer functioneel maakt. Deze living hinges zijn volgens de regels van de kunst gemaakt, zodat ze optimaal hun werk doen. Het product hebben we opgedeeld in twee delen, zodat deze makkelijk te onderhouden zijn. De twee delen hebben een waterdichte verbinding, door het klemmen van een rubber profiel.

Het resultaat?

De drinkemmer heeft een doorzichtige achterkant waardoor men het waterniveau kan opvolgen. Het geheel hoeft in principe niet meer uit elkaar gehaald te worden voor gebruik, alleen voor het kuisen van het product. De hendel is vormgegeven zodat deze structureel sterk genoeg is voor grote volumes water te dragen, en ondersteuning biedt bij het plaatsen van het product in gebruikspositie.

screenshot2.jpg
bottom of page