top of page

Domoticategel

Intensia (Niko Group)

Domoticategel – Intensia (Niko Group)

De opdrachtgever

De Niko Group, waarvan Intensia integraal deel uitmaakt, groeide uit tot de Europese referentie in innovatieve elektrotechnische oplossingen en diensten. Intensia specialiseert zich binnen de groep in hoogwaardige domotica.

De briefing

Onze opdracht was een totaalconcept te ontwikkelen voor high-end ingebouwde bedieningspanelen met touchscreen. Esthetisch, kwalitatief en functioneel moesten ze op het niveau staan van B&O- of Apple-producten. Ook gebruiksvriendelijkheid voor zowel de gebruiker als de installateur waren belangrijke criteria.

21-9519176_orig.jpg

Waarom iDNA?

Vanaf het eerste contact bleken we dezelfde visie te delen. Dat liet ons toe vlot en intensief samen te werken. Dat we ieder concept productieklaar konden uitontwikkelen en eerste reeksen konden aanleveren, was voor Niko een belangrijk pluspunt.

Screenshot3.jpg

Hoe gingen we tewerk?

We kozen zonder compromissen voor duurzame materialen als gefreesd, geanodiseerd aluminium. Voor het frontpaneel gingen we te rade bij Irlbacher Blickpunkt Glas, voor het achterliggende touchscreen bij de specialisten van clicktouch. Een kunststof wanddoos laat een snelle inbouw toe, waarbij de kant-en-klare module in het frame kan worden geschoven. Dankzij een tussenframe en een schaduwvoeg past de domoticategel perfect tegen de wand aan.

Het resultaat?

Het aantrekkelijk eindproduct valt in de smaak van zowel de eindgebruikers, de installateurs als de architecten. En uiteraard van onze opdrachtgever. Dat leidde tot een samenwerking op lange termijn een reeks boeiende nieuwe opdrachten

screenshot2.jpg
bottom of page