top of page

Behuizing besturingssysteem

Clock-O-Matic

Behuizing besturingssysteem – Clock-O-Matic

De opdrachtgever

Het Belgische Clock-O-Matic verwierf internationale faam als ontwerper en installateur van klokkeninstallaties, uurwerksystemen, monumentale uurwerken en beiaarden voor kerken, maar ook voor openbare en privégebouwen.

De briefing

Klokkentorens en elektronica, het is een uitdagende combinatie. Daarom eist het gevoelige besturingsmechanisme van het systeem voor automatisch klokkenluiden om aangepaste bescherming. Clock-O-Matic vroeg ons om een behuizing op maat te ontwikkelen.

21-9519176_orig.jpg

Waarom iDNA?

Hier heeft het design meer met de binnen- dan met de buitenkant te maken. Aandacht voor technische details en afwerking zit in ons DNA. Dus de klik met Clock-O-Matic was er meteen.

Screenshot3.jpg

Hoe gingen we tewerk?

We werkten zeer nauw samen met de technici van Clock-O-Matic. De behuizing moest robuust zijn vanbuiten en vanbinnen bescherming bieden aan fijne elektronische componenten. Dankzij onze ervaring met spuitgietinjectie konden we alle onderdelen voor het binnenwerk tot in de kleinste details uitwerken. Een hele verademing voor de matrijsbouwers, die meteen met onze files aan de slag konden.

Het resultaat?

De eerste samenwerking met de klokkenbouwer sloeg aan. Ondertussen hebben we voor Clock-O-Matic al 3 verschillende behuizingen ontwikkeld.

screenshot2.jpg
bottom of page